top of page

Fitness za pse obuhvaća ciljano jačanje mišića, povećanje izdržljivosti i poboljšanje cjelokupne tjelesne kondicije Vašeg psa. Fitness za pse pogodan je za pse svake dobi, od štenaca do veterana, iznimno je koristan u jačanju specifičnih grupa mišića potrebnih za određene pseće sportove, održavanje kondicije izložbenih pasa i kao način održavanja forme pasa koji su nakon ozljede prošli veterinarsku obradu i fizikalnu rehabilitaciju. Kod posljednje skupine bitno je prije početka vježbanja konzultirati se s veterinarom.

Prilikom vježbe s psom, koriste se force free tehnike, kroz stvaranje pozitivnih asocijacija pomoću nagrada i pohvala. Bit fitnessa je da pas uživa u radu s trenerom, da to radi kroz igru, dok se istovremeno prati individualizirani program za pojedinog psa. Važno je prilagoditi program vježbanja pasmini, dobi i fizičkoj kondiciji vašeg psa. Pasmine s različitim potrebama zahtijevat će različite vježbe i intenzitete. Također je bitno uvoditi vježbe postupno kako bi se izbjegle ozljede. Počinje se s niskim intenzitetom i postupno se povećava zahtjevnost vježbi kako bi se pas prilagodio. 

Fitness bi za Vašeg psa trebao biti zabavno i sigurno iskustvo koje će doprinijeti boljoj kvaliteti života i zdravlju Vašeg psa.

Phone: +385 95 594 4049

e-mail: strongwind.labradors@gmail.com

Location: Zaprešić, Gornja Pušća, Hrvatska

 

 

bottom of page